Samen sterker: het verhaal van Ruud Kwinten en Mike Versantvoort

Ruud Kwinten van Pebetex en Mike Versantvoort van De Reiger Horeca: twee bevlogen ondernemers uit Veghel met een gedeelde passie voor hun familiebedrijven. In dit verhaal lees je hoe hun bedrijven zijn uitgegroeid tot toonaangevende familiebedrijven, hoe hun samenwerking ontstond, en wat hen als ondernemers bindt en inspireert.

Pebetex: Een groeiende familiezaak
Ruud Kwinten, afkomstig uit Zeeland, staat aan de vooravond van een belangrijke stap in zijn leven. Hij werkt al tien jaar bij Pebetex, het textielbedrijf dat zijn vader Peter en diens zakenpartner Ben in de jaren 2000 zijn gestart. Destijds begonnen ze klein, vanuit een eenvoudig kantoortje in Veghel, met slechts een paar vierkante meter aan ruimte en een beperkte voorraad. Wat ooit begon als een bescheiden familiebedrijf, is nu uitgegroeid tot een moderne onderneming met meer ruimte en mogelijkheden dankzij de recente verhuizing naar een groter pand. Veghel is voor hen een logische locatie, want hier liggen hun wortels en hier wonen hun medewerkers. De transitie naar een nieuwe generatie is in gang gezet: Ruud zal het stokje overnemen, terwijl Peter en Ben langzaam een stapje terugdoen.

De Reiger Horeca: meer dan een restaurant
In Zijtaart runt Mike Versantvoort samen met zijn broer Kevin het familiebedrijf De Reiger Horeca, dat al ruim 40 jaar bestaat. Naast het restaurant, dat bekend staat om zijn scherpe prijzen en ontspannen sfeer, is de catering een belangrijke pijler voor De Reiger, goed voor 60% van de omzet. Mike, die sinds 2011 in het bedrijf werkt en het in 2020 overnam, is het gezicht van de zaak en zet zich dagelijks in om samen met zijn team de beste kwaliteit en service te bieden. De Reiger combineert traditie met innovatie, met een sterke focus op duurzaamheid en persoonlijke benadering.

Samenwerking en overeenkomsten
De samenwerking tussen Ruud en Mike ontstond op een heel natuurlijke manier. Hun vaders hadden al zakelijke contacten, en toen Mike jassen voor zijn medewerkers nodig had, kwam hij bij Ruud terecht. De wederzijdse connectie groeide verder via netwerkbijeenkomsten waar ze elkaar bleven tegenkomen.

Wat begon als een zakelijke uitwisseling, veranderde al snel in een hechte samenwerking en een vriendschap. Pebetex verzorgt nu bedrijfskleding voor De Reiger Horeca, terwijl Mike op zijn beurt zorgt voor catering en buffetten bij evenementen van Pebetex. Beide ondernemers geloven sterk in de kracht van lokaal samenwerken en familiebedrijven.

Ze delen dezelfde drive: de wens om hun bedrijven te laten groeien, met respect voor hun familie-erfgoed. Allebei hebben ze een intrinsieke motivatie die diepgeworteld is in hun jeugd. Ze zijn nieuwsgierig, gedreven en werken met hart en ziel aan hun bedrijven. 

Elkaar aanvullen en inspireren
Hoewel hun bedrijven verschillen in product en sector, hebben Ruud en Mike veel gemeen. Ze zijn allebei rustige, stressbestendige mannen die goed kunnen relativeren. Ze houden overzicht en blijven kalm, zelfs als het spannend wordt. Toch vullen ze elkaar ook aan: Mike is een netwerker pur sang, een vaardigheid waarin hij Ruud steeds verder begeleidt en inspireert. In gesprekken delen ze tips over bedrijfsvoering en de uitdagingen van het leiden van een familiebedrijf. Belangrijk is een open communicatie en het vinden van de juiste mensen om je heen.

Toekomstgericht ondernemen
Beide bedrijven hebben solide fundamenten, maar staan ook open voor verandering en vernieuwing. Ze omarmen duurzaamheid en circulariteit en blijven zich ontwikkelen om relevant te blijven in een veranderende markt. Deze vernieuwingsdrang houdt het spannend en geeft energie. Ondanks de onzekerheden die hun sectoren met zich meebrengen – of het nu de fluctuaties in kledingverkoop zijn of de grillen van de horecamarkt – blijven Ruud en Mike volhardend. Ze weten dat elke dag nieuwe kansen biedt, en juist die mentaliteit houdt hun ondernemerschap levendig en inspirerend.

Ruud en Mike laten zien dat je met hard werken, passie en een beetje durf niet alleen een bedrijf kunt runnen, maar ook een krachtige band kunt smeden die verder gaat dan alleen zakendoen.